Valamelyik nap néztem egy főzős műsort és ott láttam meg hogy a szakács le reszelte a krumplit és úgy sütötte meg. Na ma én is kipróbáltam. Hozzá zöldség fasírtot készítettem.
Zöldség fasírt:
Nagyon egyszerűen készítem reszelek kis lyukú reszelőn zöldségeket én most 1db kisebb cukkinit, 1szál sárgarépát és1 db krumplit reszeltem le.
Megsóztam és tettem bele kb 2 maréknyi fasírt port:
3 maréknyi aprószenű zabpelyhet:
Az egészet összekevertem és még kb 3 evő kanálnyi vizet tettem hozzá. Számolni kell azzal is hogy a zöldségek is eresztenek vizet és az elég hogy a zabpehely megpuhuljon.
Fél órát pihentettem. Golyókat formáztam és kisütöttem:
Szóval a sült reszelt krumpli:
Nagy lyukú reszelőn lereszeltem a krumplit reszeltem hozzá 1 kisebb cukkinit is. Megsóztam és kb 10 percet hagytam pihenni amíg a krumpli és a cukkini levet ereszt.
Majd egy serpenyőbe kevés olajat tettem és fasírtnyi nagyságú krumpli reszeléket a serpenyőbe tettem lefedtem és először alacsony fokozaton sütöttem hogy át süljön az egész majd magasabb fokozaton sütöttem hogy megpiruljon.
Ilyen lett:
Saját készítésű barack befőttel ettük.
Szia!
VálaszTörlésRád mosolygott a szerencse nálam :)) !
Szia!
VálaszTörlésNagyon örülök neki! Köszönöm szépen! Már írtam is neked! :-)