Valamelyik nap rátaláltam erre a receptre és nagyon megtetszett úgy gondoltam vegánosítom és hát sikerült is a következő képen:
Hozzávalók:
43dkg liszt ( nekem 25dkg teljes kiőrlésű fehér liszt a többi sima fehér liszt )
25dkg növényi margarin
2 dl rizs tejszín
kevés só
90 dkg fagyasztott vagy befőtt magozott meggy vaníliás porckor a tetejére
A lisztből, a vajból, a rizs tejszínből kevés sóval lágy tésztát gyúrunk.(ha nem áll össze akkor kell bele még egy kis liszt figyelni kell arra hogy össze álljon de lágy maradjon majd a hűtőbe keményedni fog) Én másfél órát pihentettem a hűtőbe.
Olyan vékonyra nyújtjuk, amilyenre csak tudjuk, 5x7 cm-es tégla lapokra felvágjuk.
A meggyet felengedjük, ha befőtt, akkor leöntjük a levét, és minden tégla lapra 2-2 szem meggyet teszünk.
Feltekerjük a lapokat, és sütőben megsütjük. Légkeveréses sütőbe 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Még melegen vaníliás por cukorba forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése