Féltem tőle hogy fog sikerülni de mit ne mondjak nagyon finom lett.
Próbáltam mérni fel nem írtam remélem nem hagyok ki belőle semmit.
Hozzávalók a tésztához:
3 bögre teljeskiörlésű fehér liszt. ( 1 bögre az 3 dl)
8 púpos evő kanál margarin
0,5 dl víz
3 evő kanál kakukkfű
só
Töltelékhez:
20dkg zöld zöldbab
10dkg spárga mirelit
0,5 kg gomba
0,5 dkg kaliforniai paprika
1 bögre rizs
3 gerezd fokhagyma
3 kanál liszt
só
bors
köménymag
1 ek kakukkfű
Majd a rizst sós vízbe megfőztem. A hagymát felszeleteltem és megdinszteltem. A gombát felszeleteltem rádobtam a hagymára ezt követte a bab és a spárga is majd a felszeletelt kaliforniai paprika. 3 gerezd fokhagymát belereszeltem, rádobtam a fűszereket majd felöntöttem egy kis vízzel de ne sokkal mert a gomba is vizet ereszt. A vizet jó elpárolom róla csak egy kicsi maradjon az alján majd beleteszem a főtt rizst és 3 evő kanál lisztet és jól összekeverem.
A tésztát 1 óra múlva kiveszem a hűtőből és újból átgyúrom:
A tészta 3/4-ét kinyújtom és a sütöpapírral kibélelt tepsibe teszem. Jó nagyra kell nyújtani mert a tészta igen rugalmas és össze megy mire a tepsibe ér. Majd a töltelék kerül rá:
Majd a tészta másik felét nyújtottam ki és tettem rá a tölteléket:
A tetejét megszurkáltam megkentem szója tejjel és betoltam a sütőbe. Aranybarnára sütöttem:
Spenóttal tálaltam:
Ez nagyon jol hangzik, ki fogom probalni!!
VálaszTörlés