A következőképpen készítettem végül:
8 db paprika
20 dkg gersli
2 paradicsom
20 dkg fokhagymás szejtán
1 liter paradicsomlé
A gerslit megfőztem! A paradicsomot meghámoztam felszeleteltem. A szejtánt is apró darabokra vágtam. A paprikát kicsumáztam kicsit megsóztam. TÖLTELÉK: a főtt gerslihez hozzátettem az apróra darabolt paradicsomot és a szejtánt majd megtöltöttem a paprikákat.
Kerestem egy magas falú lábost és beleálligattam a megtöltött paprikákat és felöntöttem vízzel.
Közben elkészítettem a paradicsom szószt is a következőképpen:
Egy lábasba olajat öntöttem majd amikor felhevült az olaj beletettem 3 púpozott evő kanál lisztet és amikor már jól felhevült a lisztes olaj, letekerem a lángot és lassan öntöm rá a paradicsom levet és gyorsan keverem hogy csomó mentes legyen! Amikor az összeset ráöntöttem nagyobb lángra tekerem és folyamatosan keverem kb 5-6 percig még .
Amikor kész lett a mártás is beleszedtem a paprikákat:
Ilyen lett az én verzióm! Szerencsére nem nagyon ment ki töltelék a paprikából míg megfőztem úgy hogy mondhatni elég jó lett kinézetre és ízre is! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése