Pénteken főztem de nem sok mindent mert nem voltam valami kitörő formába. De azért a következő csicsriborsós kaját összeütöttem:
Hozzávalók:
25dkg csicsriborsó
15dkg zeller
4-5 szem paradicsom
1db fehérpaprika
3 szál halványító zeller
30dkg krumpli
2 kisebb fej hagyma
pirospaprika
bors
köménymag
só
Elkészítés:
A csicseri borsót előző este beáztatom. Másnap félig megfőztem sós babér leveles vízbe. A hagymát apróra vágtam és az összes zöldséget is! A hagymát olajon megdinszteltem ráöntöttem a zöldségeket sóztam borsoztam köménymagoztam végül rátettem a piros paprikát:
Felöntöttem vízzel kb 10 percig rotyogtattam majd hozzá adtam a félig megfőtt csicseri borsót:
Ezután együtt rotyogtattam őket. A krumplitól jó szaftos lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése