Keresés ebben a blogban

2011. május 9., hétfő

Teljeskiörésű olivabogyós zsemle

Amint írtam én változtattam egy kicsit a recepten a következő képen csináltam:

50 dkg teljeskiörésű tönköly liszt
1 csomag foszfát mentes borkő-sütőpor
1 púpozott teáskanál só
3,5dl zab tej bőven mérve
3 evő kanál növényi margarin
10 dkg olivabogyó
A tetejére:
szezám mag és lenmag vagy bármilyen mag


Az kimagzott olivabogyót kettévágtam és az összes hozzávalóval összegyúrtam! Kettéválasztottam a tésztát vastag nudliszerűre formáztam mind a két felét és 6-6 darab golyót formáztam belőle! A tetejüket lenmagos szezám magba "fürdettem" és betoltam a sütőbe  200 fokon kb 30 percre!
Íme ilyen lett:













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése