Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 28., vasárnap

Befőtt eltevés I.

Sok-sok finomságot tettünk el az utóbbi napokba amit két ízbe fogok leírni. Voltunk anyuéknál és a húgoméknál. Kaptunk tőlük rengeteg mindent, paradicsomot, paprikát, cukkinit, és még sok finomságot amit üvegekbe landoltattunk! Télire lesz mit enni hál" Istennek!Apu próbaképp aszalt paradicsomot is ami 2 nap alatt meg is aszalódott,nagyon örültem neki így felbuzdulva  aszal többet is aminek nagyon de nagyon örülünk! Nagyüzembe dolgoztunk ebbe a pár napba! Tettünk el paradicsom levet, lecsót, zöldbabos lecsót, paradicsomos cukkinit, paprika krémet  nyers vegetát ( ennek egy külön fejezetet szánok) és barackot is befőttnek. Hát egy pár kép ötlet és tipp amiket összehoztunk a pár nap alatt:














Fajtánként egy-egy darab! :-)

A lecsót és a paradicsom levet nem írom le hogy készült az nem bonyolult!

A babos lecsót a következőképpen készítettünk:

2kg bab
1kg hagyma
2kg paprika
1kg paradicsom
1-2 db fehér gyökér
3db babérlevél
0,75l olaj
só ízlés szerint
Így nézett ki a lábasba:


  •  









Majd az üvegbe:


















Paradicsomos cukkini:

Ezt nem mértünk csak ami volt és úgy gondoltunk hogy jó lesz együtt azt összeszeltük. Volt benne paradicsom, hagyma, sárgarépa, fehérrépa, cukkini, bazsalikom és ízlés szerint só.
Ez pedig így nézett ki a lábosba:













Üvegben pedig így:

Paprika krém:

Pritaminpaprikából készítettük amit ledaráltuk sóztuk és megfőztük:

Tesóm rakta üvegbe ami így nézett ki üvegbe:


















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése